Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós fordított almatorta

Diós fordított almatorta
Diós fordított almatorta
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véleményem szerint, az esztétikailag már kifogásolható, kicsit ráncos, kicsit barna almák felhasználásának egyik olyan módja, aminek a végeredménye a család felhőtlen, örömteli majszolása. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, eltávolítjuk a magházukat. Kevés vajon pár ek cukorral, valamint a reszelt citromhéj felével megpároljuk az almaszeleteket. (Nem kell, hogy teljesen puhák legyenek, sütés közben úgyis puhulnak még, a lényeg, hogy a cukros vaj egy picit rákaramellizálódjon.)
  2. A maradék vajat keverőtálban habosra keverjük, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a tojásokat apránként hozzáadjuk.
  3. A lisztet a búzadarával, a sütőporral és a darált dióval összekeverjük. Valamint beleszórjuk a fahéjat is.
  4. A vajas keveréket és a lisztes keveréket összedolgozzuk.
  5. A tortaforma oldalát kikenjük vajjal, és kiszórjuk liszttel vagy zsemlemorzsával. Az alját pedig vajjal és kristálycukorral. (Ez a művelet kapcsos tortasütőformával kivitelezhető könnyen.) A párolt, karamellizált almaszeletekkel kirakjuk a forma alját. Rásimítjuk a baracklekvárt, majd ráöntjük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsül.
  7. Amíg a torta sül, a dióbelet kicsit összetördeljük, teflonserpenyőben megpirítjuk. Mikor már finom illatos, rácsurgatunk 2 ek mézet, összekeverjük, és gyorsan le is vesszük a serpenyőt, nehogy a méz megégjen.
  8. Amikor a torta megsült, érdemes megvárni, míg kihűl, és csak utána kifordítani a formából, ekkor az almás rész kerül felülre, ekkor már nincs is más dolgunk, mint a mézes diót a tetejére tenni és megenni!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 967
elküldve: 8
receptkönyvben: 350
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Borcsi

Mióta szakács: 2010.02.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellás-diós almatorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susu56
susu56 Fri, 2019-04-12 17:23

Háát ez nekünk nem jött be a búzadara ropog a fogunk alatt a tészta száraz, mi lehet a baj?

susu56
susu56 Fri, 2019-04-12 13:08

Én most sütöm de nekem ez a lisztes keverék nem " önthető" az almára inkább kenhető, mert ez krémes állagú! Na mindegy remélem azért finom lesz!

susu56
susu56 Fri, 2019-04-12 12:50

Én most készítem de a lisztes keverék egyáltalán nem "önthető" az almára ez egy krémes állagú anyag ezt inkább kenni kell! remélem azért finom lesz!

mina88
mina88 Sat, 2018-02-03 18:19

Már több almatortát sütöttem,ez az aranyérmes!
Köszönöm a feltöltést!

Petunia
Petunia / Petunia Fri, 2014-05-02 15:31

Elkészítettem, és isteni lett! Baracklekvár helyett áfonyalekvárt használtam, szép piros lett tőle :) A tésztája kiváló, már jár az agyam, hogy milyen más feltéttel csináljam meg legközelebb :) Köszönöm a szuper receptet!

Petra Lászlóné
Petra Lászlóné Sat, 2012-01-14 16:42

Nagyon tetszik, el fogom készíteni. Elmentettem a receptkönyvembe. A beküldőnek gratulálok!

zsuzskabébi
zsuzskabébi Wed, 2010-08-25 19:30

Mmmm...ez nagyon ínyencnek hangzik :) ki fogom próbálni, gratulálok a recept feltöltőjének, a képhez is!

565
alma 75 dkg
vaj 17 dkg
cukor 13 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
tojás 3 db
rétesliszt 15 dkg
búzadara 5 evőkanál
dió 10 dkg
sütőpor 2 kk
tej 2 ek
sárgabaracklekvár 5 ek
méz 2 ek
dió 2 marék