Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-fűszeres pogácsa

Diós-fűszeres pogácsa
Diós-fűszeres pogácsa
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta "szemezgettem" ezzel a recepttel, győzött a kíváncsiságom......remek borkorcsolya, Kriszke barátnőm kedvence! :)))

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a túrót, a vajat és az összes többi hozzávalót, (a diót megpirítottam az őrlés előtt), és sima tésztát gyúrunk.
  2. Cipót formálunk belőle, és folpack-ba csomagolva, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, és rászórjuk a durvára vágott diót. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben sütjük, amíg nem érezzük a piruló dió illatát! :)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 849
elküldve: 1
receptkönyvben: 159
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó

Mióta szakács: 2010.10.24.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

diós-fokhagymás pogácsa, fűszeres-diós sörkorcsolya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

832
finomliszt 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
vaj 20 dkg
dió 5 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 3 gerezd
1 tk
négyszínű bors 1 tk
dió 2 dkg
tojás 1 db