Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-gombás toastkrém

Diós-gombás toastkrém
Diós-gombás toastkrém
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy orosz oldalon találtam meg a joghurtos gombás toast krém receptjét, ami nagyon megtetszett. A szárított őzlábgombát ledarálva megéreztem a kellemesen diós illatot, ezért csavartam az eredeti recepten egyet, és az aprított diót is a krémhez kevertem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Uzsonnára, reggelire is kiváló. A joghurt savanykás íze jól harmonizál a pirított toast kenyérrel.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk egy nagyobb gézlapot, és óvatosan öntsük bele a joghurtot. A gézlapot akasszuk fel egy olyan helyre, ahol kicsöpöghet belőle a nedvesség. A joghurtot 1-1,5 órán keresztül hagyjuk felakasztva, amíg a nedvesség tartalmának a felét el nem veszíti. 
  2. Vágjuk fel a csiperkegombát apró szeletekre.
  3. A lisztet a szárított őzlábgombával kávédarálóban daráljuk por finomságúra.
  4. A diót aprítsuk fel durvára.
  5. A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet vágjuk fel finomra.
  6. Az őzlábgombás lisztet keverjük bele az előzőleg lecsöpögtetett joghurtba.
  7. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd öntsük bele a hagymát és a fokhagymát. Dinszteljük a hagymát addig, amíg üveges nem lesz.
  8. Ekkor adjuk hozzá a felvágott csiperkegombát. A gombát pároljuk addig, amíg puha nem lesz.
  9. Ekkor mehet bele a durvára vágott dió, a cukor, az ételízesítő és a petrezselyem. Egy kis ideig főzzük még.
  10. Az elkészült gombasalátába öntsük bele a lisztes-őzlábgombás joghurtot, és forraljuk fel.
  11. A krémnek kenhető állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel lehet higítani. Ha túl híg lenne, egy kis tejbe kevert liszttel lehet besűríteni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 378
elküldve: 1
receptkönyvben: 206
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

diós-gombás kenegető, diós-gombás krém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

364
csiperkegomba 30 dkg
szárított gomba 10 dkg
olívaolaj 3 ek
joghurt 4 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
dió 8 dkg
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint