Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós guba torta Banyanya konyhájából

Diós guba torta Banyanya konyhájából
Diós guba torta Banyanya konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlom azoknak, akik nem szeretik, vagy ehetik a mákot.

hozzávalók / 4 adag

A gubához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A tejet felmelegítjük, nem kell forralni!
  3. A 3 tojássárgáját kikeverjük 10 dkg porcukorral, bele a vaníliás cukor, ráöntjük a meleg tejet, és jól összekeverjük.
  4. Tálba beletesszük a feldarabolt kifliket, ráöntjük a tojásos tejet, bele a darált dió, 10 dkg porcukor, őrölt fahéjat és összeforgatjuk.
  5. A tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, beletesszük a masszát, eligazgatjuk, belenyomkodjuk a formába és megrázogatjuk. A tetejére kenünk 1 kanál pikáns ízű lekvárt, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 180 fokon.
  6. Közben 3 tojásfehérjét felverünk habnak, belekeverünk 1 kanál lekvárt.
  7. Kivesszük a tortát a sütőből, rákenjük a habot, és visszatesszük annyi időre a sütőbe, hogy a hab szép barnás színt kapjon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 275
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Banyanya

Mióta szakács: 2014.01.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós guba tortaformában, diós guba torta, diós guba kifliből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1081
kifli 5 db
tej 8 dl
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
dió 25 dkg
fahéj 1 kávéskanál
vaj 5 dkg
tojássárgája 3 db
lekvár/ dzsem 1 ek
lekvár/ dzsem 1 ek
tojásfehérje 3 db