Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós habcsók kakaós krémmel

Diós habcsók kakaós krémmel
Diós habcsók kakaós krémmel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben főként Karácsonyok sütijeként kényeztette családunkat. Ma már kézimunkaként is hamar nekilátunk fiaimmal hétköznapi program dúsítónak.

hozzávalók / 12 adag

A habhoz

A krémhez

ajánlat

A krémet kevés időre betehetjük a hűtőbe, sokkal könnyebben fogunk majd bánni vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

Korongok:

  1. A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, miközben lassanként adagoljuk hozzá a cukrot.
  2. Amikor a cukor is beleolvadt a habba, óvatosan hozzákeverjük a 150 g darált diót (aminek közepén mélyedést alkotunk, és ide borítjuk a sütőport, amit kevés ecettel-citromlével felpezsdítünk).
  3. Papírral bélelt vagy zsírral kikent, liszttel hintett tepsibe formázunk kis habcsókokat (habzsákkal, zacskósarkából). A maradék habot hűtőben tartjuk, míg sütőben szárad az első adag habcsókunk.
  4. A legkisebb hőfokon hosszú időn keresztül szinte szárítjuk
  5. Amikor halvány színt kap kivesszük és 5 perc után óvatosan kiszedegetjük a korongokat is egy kis tálcára.

Krém:

  1. Míg sütőnkben szárad a hab, nekiláthatunk a krém elkészítésének: A margarinon kívűl mindent összekeverünk, és feltesszük főnni. Állandó kavargatással pépesre főzzük. Félretesszük hűlni, amit néha megkavargatunk.
  2. Amint kihűlt a krém, hozzákavarjuk a 250 g margarint, míg csomomentes lesz.

Összeállitás:

  1. A habcsókok csúcsát megkenjük a krémmel, és összeragasztjuk egy másik habcsókkal (2 csúcsos oldalukat egymásba, hogy kívűlre kerűljön a sima felülete), majd a szélein maradt krémet beleforgatjuk a darált dióba.
  2. Ne sorakoztassuk egymás tetejére, mert idővel megpuhulnak, és tönkre mehetnek.
  3. Hűtőben tartjuk pár órát, de akik szeretik a ropogósabb változatot, azok azonnal fogyaszthatják (ami még nem lesz harapható, esetleg egyben bekebelezve:-).

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 17 341
elküldve: 4
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-habos aprósütemény, krémes diós habkorongok

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anitta
anitta Sun, 2018-10-28 11:47

Csak, wgy kerdes nekem miert folytak el a kis halmocskak?

süti9
Gránátalma / süti9 Mon, 2012-09-17 10:50

Én még egy nagyon kezdő kis kukta vagyok, de ez a recept nagyon finom, ezért a mamámmal többször készítettük.Mi is is egy román ismerősünktől kaptuk ezt a receptet, de abban nem volt sütőpor,, a krém pedig az alábbi: A tojás sárgákat 20 dkg cukorral és gőz fölött olvasztott 10dk csokival összekavarjuk, majd ha kihűlt összekavarjuk a krémesre kavart 20 dkg margarinnal. Isteni, én, már kóstoltam ezt a változatot, azóta így is csináljuk! Próbáljátok meg, bocsánat, hogy bele beszélek, de csak ötletet akartam adni, ezzel nem csorbítva az eredeti recept érdemeit-Üdv.Süti 9

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-04-05 14:41

Én Sarah Bernhardt tészta néven ismerem és 7 tojás kell hozzá-a többi stimmel.

Yve
Yve / Yve Tue, 2012-04-17 09:25

Kedves Zsuzsa Mónika!
Köszönöm szépen az infót; még egy tojás pedig NEM BAJ, hiszen így több jöhet ki 1 adagból. Ki fogom próbálni és ha tetszik az állaga, ezentúl úgy fogom készíteni! :)
Minden jót! Yve

Yve
Yve / Yve Tue, 2011-09-13 15:59

Kolozsvár környékén ismert a kocsikerék vagy a dobocska néven is.

465
tojásfehérje 6 db
cukor 350 g
dió 150 g
sütőpor 1 csomag
ecet 2 csepp
dió 2 dkg
tojássárgája 6 db
víz 5 ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
cukor 200 g
margarin 250 g