Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-habos süti

Diós-habos süti
Diós-habos süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekeimnek nem győzök sütni-főzni, mindig "Valami finomat ,anya!" De ugyanakkor újdonság is legyen! Így aztán fel kell kötnöm a gatyeszt, hogy mindíg finom legyen az asztalon.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ez egy nagy tepsi méretéhez adott mennyiség. Ajánlom laktatós magyar levesek után, de főleg, ha van időnk hét közben elkészíteni, akkor a hétvége biztos a pihenésé, mert úgyis puhulni kell neki! Aszalt gyümölcsöket szórhatunk a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Három tojás sárgáját a porcukor felével, a vajat fokozatosan hozzáadva habosra verjük.
  2. A liszttel és a dióval is összegyúrjuk, kidolgozzuk, sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük, ha szükséges, késsel elsimítjuk.
  3. Három tojásfehérjét a megmaradt porcukorral felverjük, amikor a hab megkeményedett, befedjük vele a tésztát, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
  4. Egy-két nap állás után lesz porhanyós!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 364
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér 2000

Mióta szakács: 2010.08.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos-diós szelet, diós pite aszalt gyümölcsökkel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anzsalej
Anzsalej Thu, 2011-01-27 18:40

Kedves Tündér! Tényleg adj válaszokat, mert engem is érdekelne ez a süti!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-27 11:39

Nekem a 70 dkg cukor aránytalanul soknak tűnik

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Fri, 2011-01-28 07:20

látogató
A tésztában a dió ízét kiemeli,a habban viszont kell,hogy tartást adjon neki ne essen össze még pár nap múlva sem!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-27 11:33

Azt hiszem nem csak a hozzávalók és az elkészítés tér el de a kép is egy másik sütiről készült.

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Fri, 2011-01-28 07:23

Tirci
A süti egy jeles alkalomra készült és a kép ekkor készült,amin annyit változtattam akkor,hogy a tésztából rácsot tettem a tetejére és mogyoróval illetve aszalt meggyel díszítettem,amikor kihült olvasztott zselatinnal átkentem a tetejét.Ez így ugyan nagyon mutatós,de a mogyoró a süléstől kemény lesz a meggy meg szerintem-tünk ehetetlen!

tilkandi
Áfonya / tilkandi Thu, 2011-01-27 09:18

Szia Tündér2000!
Ha jól olvasom,akkor csak 3 egész tojást használsz fel,külön a sárgáját ill. a fehérjét.
A hozzávalókban mégis 6 db tojás szerepel.
Szeretném megsütni,de igy nem értem a dolgot.....
Köszi.

1138
rétesliszt 25 dkg
tojás 6 db
porcukor 70 dkg
vaj 25 dkg
dió 50 dkg