Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós habroló sós ricottás habbal

Diós habroló sós ricottás habbal
Diós habroló sós ricottás habbal
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Állítólag a vörösboros húsok ötlete úgy született valaha, hogy a húsos fazékba véletlenül beleborult egy kancsó bor. Nálam a szórakozottság szülte ma ezt a receptet.
 
Édes ricottával töltött diós habrolót készítettem vasárnapi csemegének, már az első adag roló (8db) meg is sült, amikor a kezemről a tésztát lecsipegetve észrevettem, hogy valami fura íze van a tésztának.
Persze közben szokás szerint ezer más dolgot is készítettem egyszerre: töpörtyűs pogácsát, spagettit citromos csirkével (Kiki) és póréhagyma krémlevest (zederta), így először azt hittem, valami más is rákerült a kezemre, annak az ízét érzem. Nagy nehezen végül rájöttem, hogy kifelejtettem a cukrot a habroló tésztájából.
A maradék tésztához tettem cukrot és újragyúrtam, ám a már megsült rolók ott álltak cukor nélkül. Szerencsére a krémet még nem kevertem össze, így gyors improvizálással kettévettem a ricottát. Külön szerencse, hogy a ricotta olyan semleges, hogy sós töltelékhez is kiváló.
 
Remek előétel lett a cukortalan rolókból! A Sors nyilván jó előre tudta, hogy így kell legyen, mert vendégeket is rendezett a príma rolókhoz!  Sikerem volt velük!
 

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Guinness-t hoztak a vendégek egyenesen Írországból, jól esett hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:
  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a diót, a citromhéjat, a sót és a kakaót, összekeverjük.
  3. Krátert képezve beleütjük a tojássárgákat.
  4. Tejföllel kemény tésztává gyúrjuk.
  5. 3 mm vastagra nyújtjuk, 10 x 10 cm-es négyszögekre vágjuk.
  6. A négyszögeket (kettőt-hármat egyszerre) átlósan alufóliába tekert farúdra göngyöljük, sarkait összenyomjuk.
  7. A rudakat a tésztával tepsibe rakjuk, forró sütőben, gyorsan sütjük.
  8. A sütőből kivéve még melegen, óvatosan letoljuk a rolókat a rudakról.
  9. Kihűlés után kiskanállal beletöltjük a tölteléket.
  10. Negyed szelet angolszalonnát összetekerve a töltelékbe nyomunk, snidlinggel és szezámmaggal hintjük.
  11. Egy óra alatt a hűtőben „összegyöngül”.
 
Töltelék elkészítése:
  1. A ricottát a tejföllel, sóval és citromlével elkeverjük.
  2. A habtejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
  3. Könnyedén a tejfölös sajthoz keverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 787
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós ricottás habroló dióval és tejföllel, diós-ricottás tekercsek

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
dió 20 dkg
finomliszt 20 dkg
vaj 6 dkg
tojássárgája 4 db
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tejföl 2 ek
ricotta 30 dkg
tejföl 2 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
1 csipet
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
bacon 10 szelet
snidling 2 ek
szezámmag 2 ek