Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kalapocskák

Diós kalapocskák
Diós kalapocskák
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jól záródó dobozban (nem túl melegen helyen) a sütemény 4 hétig is eláll. Ebből az adagból kb. 45 darab sütemény lesz.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, és egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk.
  2. A töltelékhez a diót a cukorral, aromával, narancshéjjal és a narancslével összekeverjük. A végén hozzákeverjük a mazsolát.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon, ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kerek formával (5 cm átmérő) köröket szúrunk ki.
  4. A köröket bekenjük tojásfehérjével. Minden kör közepébe teszünk egy mogyorónyit a töltelékből. A tésztát három oldalról a közepéhez összenyomjuk.
  5. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és ezzel a tésztákat megkenjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 695
elküldve: 2
receptkönyvben: 273
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós papsapka, diós aprósütemény, diós omlós sütemény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

verjudit
verjudit Mon, 2013-12-30 20:46

Rajongok mindenért, ami dió és narancs,,,,de ez mindent felülmúlt! Sajnos a fehérjét én sem tettem bele, csak kenegettem vele a lapocskákat, így is csoda fini! Legközelebb (hamarosan) már fogom tudni!--Milyen jók is a bejegyzések........ugye???
Köszönöm a receptet! Üdv. Judit

Yakuza
Yakuza Tue, 2013-12-24 15:45

Szia :-) Bocsi! épp most készítem!

A töltelékhez hozzá kell keverni a 2 tojás fehérjét?
Mert a 2. pontnál, nem írtad bele, hogy azt is belekeverjük.
Köszönöm

Yakuza
Yakuza Wed, 2013-12-25 11:23

:-) szia glaser, köszönöm válaszod, mi megcsináltuk tojásfehérje nélkül és sikerült :-)
nagyon finom lett!
Boldog-Békés Karácsonyt :-)

ibistvan
ibistvan Sat, 2011-12-17 17:25

Én is megcsináltam a sötit,csak sajnos szétnyilltak,kerek lett mire megsült,nem maradt kalapnak,vajon mi lehet az oka?
Az ize az nagyon finom.

imitimi
imitimi Sun, 2010-06-27 15:24

Tegnap elkészítettem és isteni finom lett!!!!!!Mondjuk nem tettem bele mazsit mert nem szeretem és nem volt itthon narancsom sem de így is hibátlan lett!!!!!!!!!!!!!!!Köszi a receptet!!!!!!üdv:imitimi

zsókuci
zsókuci Thu, 2009-12-17 16:55

Köszi. Felvertem, így is jó. Most fejeztem be dupla adagot, mondhatom nagyon finom ! A formája nincs ilyen pofás ,de az íze , szuper.... Köszi !

zsókuci
zsókuci Thu, 2009-12-17 14:30

Most készítem a tésztát, és kérdésem volna, a töltelékbe a tojásfehérjét felverve tesszük bele ? Én most már úgy teszem, csak tisztázni szeretném a következőkben. Ha elkészül, véleményt mondok ! Üdv !

439
finomliszt 250 g
sütőpor 1 késhegynyi
cukor 65 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
rumaroma 0.5 ml
narancshéj 0.5 narancsból nyert
vaj 150 g
dió 100 g
cukor 50 g
tojásfehérje 2 db
rumaroma 0.5 ml
narancshéj 0.5 narancsból nyert
narancslé 2 evőkanál
mazsola 40 g
tojásfehérje 1 db
tojássárgája 1 db
tej 1 ek