Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-kávés piskóta vörösáfonyakrémmel

Diós-kávés piskóta vörösáfonyakrémmel
Diós-kávés piskóta vörösáfonyakrémmel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy csomag vörös áfonyám, és nagyon megkívántuk a piskótát is. Gondoltam, egy kicsit felturbózom kávéval, és hogy még másnap is "friss" legyen a tészta, teszek bele egy kis olajat... ízletes finomság kerekedett belőle...

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet, a diót, a kávét, a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  2. Felváltva beledolgozzuk a cukrokat és a tojássárgákat is, majd fokozatosan és óvatosan az olajat is.
  3. A lisztes keveréket már keverőlapáttal dolgozzuk hozzá.
  4. Sütőpapírral ellátott 30×40 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A kész tésztát teljesen hagyjuk kihűlni.
  5. Hűlés után eltávolítjuk a sütőpapírt, tálcára tesszük, és a krémet a tetejére kenjük. Tetejét csokoládé forgáccsal díszítjük. Nem árt a hűtőben tárolni a fogyasztásig, hogy szépen tudjuk szeletelni. Tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.

Krém

  1. Az áfonyát áztassuk be a rumba (én előző este szoktam).
  2. Áztatás után alaposan csöpögtessük le, majd a vízzel tegyük fel főzni, ez kb. 10 perc, majd hagyjuk kissé lehűlni. Ha lehűlt, egy botmixerrel pépesítsük. Tegyük félre.
  3. A pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos módon főzzük fel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Ha kihűlt, lazítsuk fel fél deci tejszínnel, majd dolgozzuk bele a vaníliás cukrot, habosítsuk bele a vajat, és a vörösáfonyapépet.
  5. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a krémhez.

Díszítés

  1. Nagy lyukú reszelőn reszeljük rá a csokoládét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 645
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós-kávés piskóta pudingos vörösáfonya krémmel, pudingkrémes diós piskóta, vaníliapudingos áfonyás diós piskóta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

355
finomliszt 12 dkg
dió 8 dkg
őrölt kávé 1 ek
cukor 12 dkg
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
napraforgó olaj 3 ek
vörösáfonya 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 csapott ek
tejszínízű pudingpor 1 tasak
rum 0.5 dl
víz 0.5 dl
vaj 10 dkg
növényi tejszín 2.5 dl
tej 3 dl
étcsokoládé 7 dkg