Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós keksz Anita konyhájából

Diós keksz Anita konyhájából
Diós keksz Anita konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Félig diétás mennyei diós keksz, ami veszélyesen hamar elfogy!!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  2. Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  3. Ezeket szépen összegyúrjuk, majd kb. dió nagyságú adagokat készítünk.
  4. A golyókat sütőpapírral bélelt lapra rakjuk, majd mindegyiket megnyomjuk egy pohár aljával, hogy lapos legyen.
  5. Ezután mehet a sütőbe kb. 160-170 C° fokon, légkeverésesen, 10-12 percig.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 774
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

NémethAnita

Mióta szakács: 2015.08.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes keksz, házi keksz, diós zabkeksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

630
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
zabpehely 1.5 bögre
dió 2 marék
vaj 3 ek
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
1 csipet