Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kenyér Via konyhájából

Diós kenyér Via konyhájából
Diós kenyér Via konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs finomabb a házi kenyérnél. Az egész lakást betölti a sülő péksütemény illata. Érdemes egy vízzel töltött edényt tenni a sütőbe, miközben a kenyerünket sütjük, így szebb és finomabb is lesz a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. 
  2. A lisztet a sóval és a dióval elvegyítjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztőt, alaposan összedolgozzuk.
  3. Letakarva meleg helyen kb. 1 óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk. Sütőpapírral bélelt kenyérformába vagy tepsibe tesszük, és letakarva további 15-20 percet kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 852
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Via

Mióta szakács: 2011.11.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi kenyér dióval, házi készítésű diós kenyér, diós vekni házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

599
finomliszt 450 g
víz 250 ml
olívaolaj 20 ml
cukor 2 teáskanál
2 tk
élesztő 2.5 dkg
dió 3 marék