Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kenyér Zsanett konyhájából

Diós kenyér Zsanett konyhájából
Diós kenyér Zsanett konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vacsorához készítettem ezt a  kenyeret, mivel a társaságunk nagyon szeret első fogás előtt előételt fogyasztani, általában sajtokat, felvágottakat, és ehhez szerettem volna kedveskedni nekik egy általam elkészített kenyérrel, kicsit másképpen.... Mi nagyon szeretjük, remélem nektek is ízleni fog...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Akár szendvicsnek, de húsok mellé is igazán finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dióbelet durvára aprítjuk.
  2. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, rászórjuk a sót, és hozzáadjuk a száráról lecsipkedett, megmosott összevágott fűszernövényeket.
  3. A cukrot langyos  vízben feloldjuk, belemorzsoljuk az életsztőt és felfuttatjuk, majd az olajjal és a dió 3/4 részével együtt a liszthez dolgozzuk.
  4. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, cipóvá formáljuk, a tetejét liszttel meghintjük, tiszta kendővel letakarjuk, és egy órát pihentetjük.
  5. Ha letelt az egy óra a tésztát ismét alaposan átgyúrjuk, és kerek cipót formálunk belőle (lehet egyenletlen is).
  6. A tepsit kikenjük olajjal, belehelyezzük a cipót, és fél órát hagyjuk pihenni, majd a tetejét megkenjük vízzel és megszórjuk a maradék durvára tört dióval.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával.
  8. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána kezdjük szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 669
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett111

Mióta szakács: 2010.08.22.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: szüret, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres kenyér, olasz kenyér, kenyér dióval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Sun, 2012-03-04 01:34

Szia. Köszönöm... végre eljutottam addig hogy fényképezzek. Teszek fel folyamatosan újakat. Neked is kellemes hétvégét.
Zsanett

907
finomliszt 40 dkg
rozsliszt 40 dkg
dió 25 dkg
cukor 1 ek
olívaolaj 1 dl
élesztő 7 dkg
1 tk
kakukkfű 1 szál
rozmaring 1 szál
víz 4 dl
napraforgó olaj 1 ek