Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kenyérfonat

Diós kenyérfonat
Diós kenyérfonat
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még anno a müncheni Backbuch nézegetése közben bukkantam erre a receptre. Most végre sor került az elkészítésére is, előételként tálaltuk a mártogatós krémek mellé.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tapasztalatom szerint másnapra még finomabb lett! :)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a darát összekeverjük, a keverék közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, arra szórjuk a cukrot, s ráöntünk 1/2 dl vizet. Az élesztőből, vízből és kevés lisztből gombócot formálunk.
  2. Ezután hozzáöntjük a maradék 2,5 dl vizet is, az egészet összegyúrjuk, először a robotgép dagasztókarja segítségével, majd kézzel.
  3. A tésztát letakarva 30 percen át kelesztjük.
  4. Ezután hozzágyúrjuk az olajat és a sót, végül pedig az apróra vágott diót is.
  5. Három részre osztjuk, minden részből ~45 cm hosszú rudat sodrunk, ezeket összefonjuk. A kenyeret sütőpapírral bélelt tepsire téve még 20 percig kelesztjük.
  6. Ezután előmelegített sütőbe téve megsütjük. (Tegyünk  a sütőbe egy vízzel teli tepsit is vagy vizezzük be az oldalát!)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 932
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

diós kenyér, diós fonott kenyér, fonott kenyér dióval, kenyérfonat dióval, darás kenyér dióval, grízkenyér diódarabokkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

710
finomliszt 30 dkg
búzadara 300 g
friss élesztő 40 g
cukor 1 teáskanál
víz 3 dl
napraforgó olaj 3 ek
1 ek
dió 60 g