Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kifli Anditól

Diós kifli Anditól
Diós kifli Anditól
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diósat ettünk volna, csak azt nem tudtuk, mit.:) Egy másik oldalon találtam hasonló receptet, de valahogy mindig két másik receptből jön ki nálam egy, ami jól sikerül... Muszáj megvariálnom... Hát ez lett belőle...

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. 1 órát állni hagyjuk.
  3. Összekeverjük a diót, cukrot, citromhéjat annyi tejjel, hogy öszeálljon a massza (tehetünk bele ízlés szerint mazsolát, vaníliát).
  4. A tésztát 4 részre osztjuk, kerek lapokat nyújtunk belőle, nyolc cikkre vágjuk, mindegyikre teszünk 1 evőkanál diót, és kiflikké formáljuk.
  5. Megkenjük a tojásos cukros tejjel.
  6. 15 percig pihentetjük, és megsütjük.
  7. Mikor már szép pirosak, kivesszük, még egyszer lekenjük, és visszatesszük pár percre.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 896
elküldve: 10
receptkönyvben: 210
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

andi969

Mióta szakács: 2012.08.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pozsonyi kifli, diós-mazsolás kifli, dióval töltött kelt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2013-11-13 23:52

Csodálatosak a kiflik, szép fényesek,ezt kipróbálom én is! Valójában a csokimáz is akkor fényesebb-legalább is én így tudom-,ha még egyszer meg melegítjük.
Üdvözlettel:Helena

summer11
summer11 Sat, 2013-03-30 20:57

Andi! Kipróbáltuk! Csoda finom lett! A húsvéti asztalra került! Köszi...

andi969
andi969 / andi969 Thu, 2013-04-04 11:38

Nagyon örülök,hogy izlett! Már alig vártam,hogy megsüsse valaki és elmondja,hogy sikerült! köszi :)

andi969
andi969 / andi969 Tue, 2012-11-06 11:50

Igen,a liszt 60 dkg.És a cukros-tejes-tojásos valamitől ilyen fényesek,sőt puhábbak is :)

reguska
reguska Mon, 2012-11-05 19:59

Nagyon jól néz ki :) mentem és ki fogom próbálni, csak sajnos a tetején nem látom mennyi liszt kell bele 60 dkg? mióta új az oldal, sajnos vannak mennyiségek amik nem látszanak jól :(
Üdv: Reguska

1152
finomliszt 60 dkg
tojássárgája 2 db
tej 3 dl
cukor 3 ek
élesztő 2 dkg
1 csipet
margarin 10 dkg
dió 40 dkg
cukor 15 dkg
tej 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
cukor 2 ek