Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kifli aprósütemény

Diós kifli aprósütemény
Diós kifli aprósütemény
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet férjem édesanyjától tanultam. Amióta kedvet kaptam a sütéshez (mert nem mindig volt ez így),  minden karácsonykor elkészítem ezt az aprósüteményt a családomnak.
Legutóbb egy baráti összejövetelre vittem magammal az elkészített süteményt, és ott is nagy sikert aratott.
A diótölteléket fahéjas porcukorral keverem. Ajánlom, hogy mindenki ízlés szerinti arányban vegyítse.

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

ajánlat

Nagyon sokáig fogyasztható!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt, amennyit felvesz.
  3. Összegyúrjuk, kinyújtjuk.
  4. A diót összekeverjük a tejjel, ízesítjük. Kiszaggatjuk a tésztát, dióval megtöltjük, kiflikké alakítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük takarék lángon.
  6. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 282
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maguska

Mióta szakács: 2016.11.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli, karácsonyi kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1645
finomliszt 50 dkg
margarin 30 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 200 g
0.5 kávéskanál
dió 25 dkg
tej 1 dl
porcukor 12 dkg
fahéj 1 kávéskanál