Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kifli Boszi konyhájából

Diós kifli Boszi konyhájából
Diós kifli Boszi konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy régi Váncza Sütőporos füzetben találtam, a Kincses Receptkönyvben. Kicsit módosítottam rajta, de az eredetin nem akartam nagyon változtatni. Igazából a zsiradékon változtattam, mert eredetileg csak vajat v. zsírt írt. Sót nem írt, de én szeretek szinte mindenbe tenni egy csipetet. A kifliket a Tupperes kifli készítővel csináltam, lehet ez az oka, hogy nekem sok lett a töltelék. A maradék ment a fagyasztóba. A tetejére eredetileg csak tört dió kellett volna, de én nagy lelkesen ledaráltam mindet! Így is jó lett, szerintem. A sütési hőfokot és időt nem írja, talán eltaláltam. Szerintem régi, jó recept. Anyukám nézegette, mert neki a Kossuth-kifli nevéről valami más jutott eszébe. Itt rákerestem és valóban egy teljesen más sütit találtam ezen a néven. Ki tudja, melyik az igazi?

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Bármikor finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan összegyúrjuk a liszttel elkevert sütőport, vajat, zsírt, citromlét, 3 ek porcukrot, 3 tojássárgát és 1 cs sót. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
  2. Elkészítjük a tölteléket: 3 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral és 1 cs sóval habosra keverünk, majd hozzátesszük a diót és jól elkeverjük. (Én robotgéppel kevertem ezt is.)
  3. Enyhén lisztezett felületen fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát, és háromszög alakú darabokat vágunk belőle.
  4. A háromszög közepére teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük, majd az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjük. A kifliket felvert tojással megkenjük és a tetejükre szórunk egy kis diót.
  5. A sütőt előmelegítjük és betesszük a tepsit. Két tepsire lesz szükség. A sütés 15-20 perc, szép világos barnára kell sülniük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 068
elküldve: 1
receptkönyvben: 148
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, újév
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kossuth-kifli, diós kiflik, diótöltelékes kiflik

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1393
finomliszt 35 dkg
margarin 10 dkg
sertészsír 10 dkg
sütőpor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 3 ek
tojássárgája 3 db
1 csipet
tojásfehérje 3 db
porcukor 20 dkg
1 csipet
dió 20 dkg
tojás 1 db
dió 1 marék