Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kifli Évi néni konyhájából

Diós kifli Évi néni konyhájából
Diós kifli Évi néni konyhájából
53 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jön a karácsony, edzeni kell rá, így hangulat csinálónak megsütöttem ezt a süteményt. Kicsit bőven mértem a tölteléket, így a 30 kiflibe tartott ki, de maradt még 6 kiflire való tésztám, hát fogtam egy szűk marék áfonyát, ugyanannyi diót és 2 ek marsalát, és a késes aprítóban összedaráltam őket. Nagyon vidám, pikáns kis kiflik sültek belőle. 

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Diós töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, kevés cukrot keverünk bele, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Dagasztógép táljába mérjük az összes tésztához való alapanyagot, és az élesztőt vízzel együtt ruganyos tésztát gyúrunk belőle, egy órát pihentetjük.

Diós töltelék

  1. A diót ledaráljuk, a tejjel, cukorral, fahéjjal összefőzzük, majd tálcára terítve kihűtjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk vékonyra, kb. 8x8 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Haránt a közepére teszünk egy púpozott teáskanálnyi tölteléket, és feltekerjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Átkenjük felvert tojással, majd hagyjuk szikkadni, és újra átkenjük.
  4. 180 fokon alul-felül sütésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40x2 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 424
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós kelt kiflik, diótöltelékes kifli, diós búrkifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

523
finomliszt 27 dkg
rétesliszt 27 dkg
kacsazsír 8 dkg
gyümölcscukor 5 dkg
friss élesztő 1.5 dkg
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 1 db
víz 1 dl
tejföl 1.5 dl
dió 40 dkg
gyümölcscukor 8 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tej 1 dl
fahéj 1 teáskanál