Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kifli nagynéni módra

Diós kifli nagynéni módra
Diós kifli nagynéni módra
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hókiflit mindig úgy készítettem, hogy a szélesebb végére raktam egy "kupacot" és úgy tekertem fel. Amikor gyerek voltam, a nagynénémmel egy udvarban laktunk, Ő állandóan sütött, és az Ő diós kiflije sokkal finomabb volt. Megkente az egész tésztát és úgy tekerte fel. Mégcsak most próbáltam ki először úgy, ahogy Ő sütötte, de az biztos, hogy többet nem "kupacozok".

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Rumot is szoktam a töltelékbe rakni, úgy sokkal finomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a tejet a cukorral meg a dióval felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt citromhéjat. Félrerakjuk hűlni.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, a citromlét meg a tejet, és jól összegyúrjuk.
  3. Négy részre elosztjuk a tésztát, egy adagot kinyújtunk 1-2 mm vékonyra. Rákenjük a már kihűlt diókrém 1/4-ét (attól függ, hogy mekkora kifliket akarunk), és pizzavágóval 8 vagy 16 cikkre vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, sütőlemezre rakjuk a feltekert és kifli alakúra hajlított tésztát, és megsütjük.
  5. 3 percig hagyjuk hűlni, és még melegen beleforgatjuk porcukorba.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 133 294
elküldve: 22
receptkönyvben: 415
elkészítve: 20/24
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hókifli, diós hókifli, kifli diós töltelékkel

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LaszloB
LaszloB Mon, 2015-11-23 11:25

Azt szeretnem megtudni, hogy mennyi 'egy csomag' vanilias cukor?
Kulföldröl irok, ugyhogy nem tudok lemenni a közertbe...

witch
witch / witch Mon, 2015-11-23 13:36

En most mar vanilia kivonatot hasznalok, abbol 2 teaskanallal teszek. Valoszinu, hogy a cukorbol is hasonlo mennyiseg kell bele.

newsee78
newsee78 Wed, 2014-09-24 17:06

Kedves Witch,
Azt szeretnem megtudni, hogy ez a teszta elteheto e hutoben egy napra? Megcsinalnam ma a tesztat, de csak holnap sutnem ki. Ez igy mukodhet? Probaltad mar ezzel a tesztaval?
Elore is koszonom a valaszodat!

witch
witch / witch Wed, 2014-09-24 20:27

Kedves newsee78!
Sajnos nem tudom megmondani, hogy el lehet-e kesziteni elore, mert en sose probaltam ugy es raadasul ezt a tesztat meg csak pihentetni sem kell, igy arra tippelek, hogy nem. Valoszinuleg a sutoport meginditja a citromle es lehet, hogy tul lagy lenne a teszta, ha nem rogton van felhasznalva.
udv:witch

itka
itka Sun, 2013-08-04 16:58

Kedves witch!
Családom nagy örömére én is megsütöttem, nagyon finom lett. Csupán annyi, hogy vaj helyett én zsírral csináltam (nagyanyáink annak idején ezzel sütöttek) - mennyisége ugyanannyi - mivel vajam nem volt itthon (felénk az üzletek sajna vasárnap délután már zárva) és így is jól sikerült. Az ízén nem érezni, hogy zsírral készült. Köszönöm a receptet.

witch
witch / witch Sun, 2013-08-04 22:21

Kedves itka!
Zsirral sokkal finomabb, csak nalunk nem valami jo a minosege.
Nem veletlen, hogy regen azt hasznaltak. Koszi, hogy megirtad, hogy
Nektek is izlett, egeszsegetekre! A receptet pedig nagyon szivesen!
udv:witch

cam22
cam22 / cam22 Thu, 2012-12-13 22:46

Kedves Witch!
Isteni ez a sütemény!!! Olyan szépek lettek a kiflik és mennyei az ízük! Én annyit módosítottam, hogy a töltelék fele dió, a másik fele mák. A mákos is nagyon finom!
Köszönöm szépen, ez így karácsonyra nagyon jól jött!

witch
witch / witch Thu, 2012-12-13 23:40

Kedves cam22!
Orulok, hogy Neked is izlik! En is pont ma sutottem, de sargabarack lekvarral.
Nalunk az a nagy kedvenc. Tobb kifli receptet kiprobaltam mar, de mi ezt
szeretjuk legjobban, egy regi Raketa regenyujsagban talaltam, Matolcsy Ildiko
allitotta ossze a recepteket az olvasoknak.
udv:witch

hatlabutyuk
hatlabutyuk Mon, 2012-02-27 13:53

Elkészíteném a sütit, csak a liszt arányát nem tudom, mert kifelejtették a receptből.

witch
witch / witch Tue, 2011-12-20 00:13

Kedves sophiana!
Egy adag tesztat nyujtsal ki (4 reszre el kell osztani az egeszet), hogy kerek legyen mint egy pizza es 1-2 mm vekony. Erre kend ra a toltelek 1/4-et, mint ahogy a kenyeret kened szoval vekonyan. Ezutan pizzavagoval szeleteld fel cikkekre vegul is haromszogeket kapsz, amit a szelesebbik vegerol elkezdve feltekersz. Rakd a sutolemezre es kicsit hajlitsd meg, hogy kifli alaku legyen. Kar, hogy nem tudom lerajzolni, mert ugy konnyebb lenne. Remelem ez segit azert!:)
udv:witch

sophiana
sophiana Mon, 2011-12-19 19:31

szia! ezt az egészet feltekerem dolog még nem egészen világos :D kinyújtom a tésztát, megkenem a töltelékkel, feltekerem. De utána hogy lesz olyan szép a kifli-forma mint a képen?

witch
witch / witch Sat, 2011-09-24 16:31

Haaat, az aranyokat viszont en mindig betartom, mert ugy tudom a sutesnel az fontos. Ha 1-2 dkg a kulonbseg az meg talan nem csinal nagy galibat.

witch
witch / witch Sat, 2011-09-24 12:42

Persze lehet margarinnal is. En is azt rakok bele ami eppen van otthon.

Gyöngyii
Gyöngyii Sat, 2011-09-24 13:56

Köszönöm.:) ha kicsit többet teszek bele, akkor még a hatás is azonos, ugye?

Gyöngyii
Gyöngyii Sat, 2011-09-24 11:20

Vaj helyett megteszi a RAMA is? vagy fontos hogy vaj legyen?
előre is köszi a választ.

witch
witch / witch Mon, 2011-08-01 13:55

Koszonom, ezen az oldalon olyan kepeket lattam, hogy nem konnyu a szinvonalat tartani, de megprobalom.
udvozlettel:witch

928
finomliszt 50 dkg
sütőpor 2 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 20 dkg
tojás 2 db
cukor 6 dkg
citromlé 1 citromból nyert
tej 1 dl
dió 40 dkg
tej 2 dl
cukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 5 dkg