Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosár tejszínhabbal

Diós kosár tejszínhabbal
Diós kosár tejszínhabbal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kosarat karácsonykor és húsvétkor mindenképpen elkészítem. Egyszerű és nagyon mutatós sütemény. A kosarakat meg lehet sütni jóval hamarább, mert sokáig eláll. Megtölteni pedig szükség szerint lehet. Megtölthetjük főtt krémmel is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, tojást, diót, vajat és a porcukrot összedolgozzuk.
  2. Kosár formákba nyomkodjuk és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  3. A tejszínhabot felverjük és megtöljük a kihűlt kosarakat.
  4. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 421
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínkrémes kosár, diós kosárka tejszínnel töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-03-09 22:12

Sajnálom,de erre nem tudok felelni,mert nem számoltam meg.Ha lehet egyformákat süss egy tepsin,mert a kisebb hamarább megsül.

836
finomliszt 25 dkg
porcukor 12 dkg
dió 8 dkg
vaj 25 dkg
tojás 1 db
növényi habtejszín 0.5 l