Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosárka 2.

Diós kosárka 2.
Diós kosárka 2.
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon fini sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és közepébe

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból alaposan összegyúrjuk a tésztát, kibéleljük a kosárkákat.
  2. Megkenjük az aljukat egy kis baracklekvárral, aki szereti, tehet bele egy-egy szem meggyet is.
  3. Elkészítjük a tölteléket is: a tojásfehérjéket habnak felverjük, a diót, a porcukrot, a citrom levét összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk a habot.
  4. Kb. 3/4-ig töltjük a diós töltelékkel a kosárkákat.
  5. 160 fokon megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 36 878
elküldve: 6
receptkönyvben: 557
elkészítve: 25/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Tiborné

Mióta szakács: 2009.06.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós-lekváros omlós kosárkák, lekváros-dióhabos aprósütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-04-23 16:18

Csak fél adagot csináltam, de abból is lett 30 db kosárka meg még 5 db linzer. Nagyon fincsi, tényleg!!!

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Tue, 2011-02-08 08:10

Szia!csak egy kérdésem lenne!nem kell kikenni vajjal?vagy nem ragad le?Kérlek,légyszíves írd már meg a választ.üdv mézecske 74!

1144
finomliszt 50 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
margarin 25 dkg
tojássárgája 6 db
tejföl 150 g
dió 40 dkg
porcukor 30 dkg
tojásfehérje 6 db
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 15 dkg
porcukor 1 ek
meggy 20 dkg