Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosárka ahogy Erzsi készíti

Diós kosárka ahogy Erzsi készíti
Diós kosárka ahogy Erzsi készíti
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük ezt a sütit, én karácsonyra is szoktam készíteni, igaz, hogy dupla adagot. Sokáig eláll, és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Aki szereti a szép és kiadós sütit.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a margarinnal, sütőporral, porcukorral és a 4 db tojássárgával összegyúrjuk, és pihenni hagyjuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a 4 db tojásfehérjét felverjük, és adunk hozzá darált diót, porcukrot, a citromhéjat, a rumaromát és a lekvárt. Fakanállal jól összevegyítjük, és kapunk egy finom diós masszát.
  2. A kosárkákat zsiradékkal kikenjük a sütés előtt. A tésztát belenyomkodjuk a kosárkákba egészen a pereméig vékonyan. Beleteszünk egy evőkanállal a masszából, majd egy gerezd diót a közepébe szúrunk, és mehet a sütőbe. Ne tegyük tele a kosárkákat, mert a sütőportól meg fog dagadni!
  3. Közepes lángon sütjük, látszik, ha készen van. Még melegen kivesszük a kosárkából, és hagyjuk kihűlni.
  4. Porcukorral meghintve tálaljuk. Sokáig eláll, ebből az adagból kb. 25 db lesz.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×30 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 740
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsi

Mióta szakács: 2013.08.16.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kosarak, diótöltelékes kosárkák, diós kosarak

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1835
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 1 csomag
porcukor 10 dkg
tojássárgája 4 db
dió 25 dkg
porcukor 25 dkg
rumaroma 6 csepp
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 1 ek
tojásfehérje 4 db
dió 5 dkg