Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosárka Tésztásfül konyhájából

Diós kosárka Tésztásfül konyhájából
Diós kosárka Tésztásfül konyhájából
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor ünnepi sütemény. Lakodalomba is szoktuk vinni. Ünnepélyes!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szórás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk (liszt, vaj, tojássárgája). Ha egy kicsit ragad, lisztet kell még hozzáadni.
  2. A tésztából egyforma, kb. 40 darab kis golyót csinálunk. A golyócskákat egyenként vékonyra kinyújtjuk a lisztezett gyúródeszkán.
  3. A kerek kis lapokat megtöltjük a töltelékkel. Összefogjuk a széleit, középen megcsavarjuk kissé. Batyut készítünk belőlük.
  4. A kis batyukat tepsibe rakjuk 0,5 cm-re egymástól. Előmelegített sütőben (180 fok) halványsárgára sütjük.

Töltelék

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot. Ez a töltelék elegendő 40 db kis batyuba.

Szórás

  1. Amikor már langyosra hűlt, egyenként megforgatjuk a vaníliás porcukorban. (Óvatosan, ne törjenek a batyuk!)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x30x4 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 520
elküldve: 3
receptkönyvben: 60
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Batuska, diós batyu, sütőformákban sült diós kosárka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2015-01-19 15:49

Ha a szemem nem csal,akkor valami formába téve sütöd meg...Csak a tészta barázdázott mintájából gondolom.

Ellák
Tésztásfül / Ellák Mon, 2015-01-19 22:49

K_Atica01

Igen kis formák amiben sütöm . A lágy tésztát ebbe teszem , minden darabot, külön sütöm meg . KB 24 db egy tepsire. Üdv. Tésztásfül :)
Jó étvágyat!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2014-02-10 13:17

Nagyon tetszik a recept!!! Elmentettem, biztos, hogy el fogom kesziteni.
Udvozlettel: Veronika

Ellák
Tésztásfül / Ellák Mon, 2014-02-10 18:13

Nem fogsz csalódni benne! Garantálom! Nagyon szeretjük. A lakodalmakban igen népszerűek. Batyús bálokban is jelen szokott lenni.
Üdv Ellák

909
finomliszt 25 dkg
vaj 25 dkg
tojássárgája 6 db
dió 30 dkg
tojásfehérje 6 db
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag