Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosárkák Szepi Ágicától

Diós kosárkák Szepi Ágicától
Diós kosárkák Szepi Ágicától
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem másnap sokkal finomabb.

hozzávalók / 6 adag

  • 40 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg savanykás lekvár

A tetejére:

  • csoki
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük.
  3. Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel.
  4. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
  5. A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
  6. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és csokit csurgatunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 498
elküldve: 3
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szepi Ágica

Mióta szakács: 2011.11.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: magas
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kosárkák, diótöltelékes kosárkák, csokimázas diós kosárkák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!