Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kráfli

Diós kráfli
Diós kráfli
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újságból való recept, egy hölgy érdeme Körmendről. A Nagymamám sütött mindig ilyen ízvilágú finomságokat. Kevés alapanyagból készíthető, és nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a leveles tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és közepes négyzeteket vágunk belőle késsel.
  2. A diót ízlés szerinti mennyiségben baracklekvárral ízesítjük.
  3. A kivágott négyzetek közepére teszünk a masszából, majd egymásra hajtjuk egy kicsit a széleket.
  4. Olajozott tepsibe rendezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Sülés közben a tészta kinyílik, és látható lesz a diós krém.
  6. Amikor megsült a sütemény, meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 379
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós leveles, lekváros leveles sütemény, édes leveles, lekváros dióval töltött leveles tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

640
leveles tészta 1 csomag
dió 20 dkg
sárgabaracklekvár 5 dkg
porcukor 2 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál