Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós krémes Lildik konyhájából

Diós krémes Lildik konyhájából
Diós krémes Lildik konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kevés dióm, ami másra nem volt elég... Valahol olvastam egy bögrés mákosról, abbó sikerült ez a tészta. De mivel mi nagyon szeretjük a krémes sütiket, picit felturbóztam. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a 4 dl tejjel sűrű pudingot főzünk, félretesszük hűlni. Begyújtjuk a sütőt. 
  2. A tésztához a diót a liszttel, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és a sütőporral szárazon elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük az olajat, a tejet, a tojássárgákat a reszelt almával és hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan beleforgatjuk. Vajazott-lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük (közepes tepsiben).
  3. A megsült tésztát kettévágjuk, a krémmel megtöltjük, és a tetejére is kenünk krémet, amire darált diót szórunk, de tehetünk rá csokimázat, reszelt csokit, vagy akár csak porcukorral is meghinthetjük. 
  4. A tészta nagyon puha, óvatosan dolgozzunk vele, viszont egy nagyon könyű, hamar kész sütink lesz. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 364
elküldve: 12
receptkönyvben: 195
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lildik

Mióta szakács: 2012.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-vaníliás krémes, pudingos szelet, gyors bögrés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lildik
Lildik / Lildik Thu, 2013-01-31 09:00

Kedves Ibolya!

Én mindig megvárom, míg kihűl a főzött krém. Közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Azért nem teszem soha meleg krémbe a vajat, mert híg lesz a végeredmény, és sok esetben futós lesz a vaj/margarin tőle.

Ildi

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2013-01-26 18:19

A hozzávalók közül hiányzik a tojás. Már kezdtem örülni, hogy egy jó kis tojásmentes recepttel van dolgunk, de aztán az elkészítésnél már látom, hogy mégiscsak kell bele valamennyi, csak úgy látszik, lemaradt...

1398
finomliszt 1 bögre
cukor 1 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 teáskanál
dió 15 dkg
alma 1 db
fahéj 1 tk
szegfűszeg 1 csipet
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
tej 1 dl
tojás 3 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
margarin 15 dkg
porcukor 10 dkg