Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kuglóf Katharosztól

Diós kuglóf Katharosztól
Diós kuglóf Katharosztól
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kuglófokat és a kevert tésztákat. Mivel pillanatok alatt összeállítható, nagyon változatosan elkészíthető, és akár hétköznap is meglephetjük a családot egy-egy finom süteménnyel. A receptet interneten találtam. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a darált dióval és a sütőporral, a kuglófformát vajjal kikenjük, és morzsával körbeszórjuk.
  2. Egy elektromos habverő segítségével fehéredésig keverjük a tojásokat, a kétféle cukorral és a vanília kivonattal, majd hozzáadjuk az olvasztott, de langyos margarint, a tejfölt, fahéjat, sót, és simára keverjük.
  3. Ezután adagonként beledolgozzuk a diós-lisztes keveréket és az áfonyát.
  4. A kész masszát belesimítjuk a kuglófformába, majd 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbát mindenképp csináljunk. Ha megsült, a rácsra borítva hűlni hagyjuk, végül porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 359
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kuglóf dióval és vörösáfonyával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

947
tojás 3 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vanília kivonat 3 kávéskanál
fahéj 1 csipet
dió 10 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 2 teáskanál
tejföl 1.25 dl
margarin 125 g
vörösáfonya 5 dkg
vaj 2 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
1 csipet