Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-lekváros bukta

Diós-lekváros bukta
Diós-lekváros bukta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszéd nénitől hallottam egyszer, hogy ha híg a lekvár, akkor diót tesz bele, és így tölti a buktába. Most kipróbáltam, mert szeretem a diósat. Igazán fincsire sikerült.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

ajánlat

Én baracklekvárral készítettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A margarint felolvasztjuk.
  3. Mindent alaposan összegyúrunk, a tésztát jól kidolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük.
  4. Ezután kinyújtjuk, és téglalapokra vágjuk, 15 darabra.
  5. A diót összekeverjük a lekvárral, és elosztjuk a tésztadarabokon, összehajtjuk, majd tepsire tesszük.
  6. Megkenjük az olajjal, és 20-25 percig pihentetjük.
  7. Majd megsütjük, és még melegen meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 086
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós bukta, sárgabaracklekváros-diós bukta, ízes-diós bukta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-10-11 11:21

Dió és lekvár...jó páros :))) ki fogom próbálni! Köszönöm a megosztást, ûdv. Torma :)

824
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 10 dkg
porcukor 5 dkg
tej 3 dl
tojás 1 db
friss élesztő 3 dkg
margarin 6 dkg
1 csipet
dió 10 dkg
lekvár/ dzsem 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl