Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-lekváros gömböcke

Diós-lekváros gömböcke
Diós-lekváros gömböcke
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tészta másnap is nagyon finom, puha, omlós. Ez valójában egy bukta recept, csak a töltelék és a formázása is másképpen történik.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk a tálba. Hozzáadjuk a sót, a tojást, 5 dkg vajat és az 1 ek cukorral, 2 deci langyos tejben felfuttatott élesztőt. Bedagasztjuk a félkemény tésztát, és pihenni hagyjuk fél órát.
  2. A tésztát a kelesztés után kisodorjuk 1 cm vastagságúra, és négyzetekre vágjuk. Mindegyiket megtöltjük a 25 dkg dióval, 2 ek porcukorral, 1 citrom reszelt héjával elkevert dzsemmel, és a sarkait összehúzkodva gömböcöket formázunk.
  3. A kivajazott tepsibe rakosgatjuk úgy, hogy a gömböcök összehúzkodási része kerüljön alulra, így szépek lesznek megsüléskor.
  4. Előmelegített sütőben 180-200 fokon aranybarnára sütjük.
  5. Kisült gömböcöket deszkára kiborítjuk, és kicsit hűlni hagyjuk.
  6. Langyos, 2 ek cukros tejben forgatjuk, majd a porcukorral elkevert darált dióban megforgatjuk, és tányérra rakosgatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 968
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dióba forgatott lekvárral töltött bukta, diós-lekváros kelt tészta, töltött kelt tészta dióba forgatva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1166
finomliszt 50 dkg
1 kávéskanál
tojás 1 db
vaj 10 dkg
cukor 1 ek
tej 2 dl
élesztő 2 dkg
dió 25 dkg
porcukor 2 púpozott ek
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 40 dkg
dió 15 dkg
porcukor 1 púpozott ek
tej 3 dl
cukor 2 ek