Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós és lekváros hókiflik

Diós és lekváros hókiflik
Diós és lekváros hókiflik
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós és finom.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk.
  2. Kb 2 mm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
  3. A darált diót a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 2-3 evőkanál tejföllel (vagy tejjel) elkeverjük.
  4. A körök egyik felére kanalazzuk a tölteléket (diósat és lekvárosat), majd a körök másik felét ráhajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk. Erre a célra tökéletesen megfelel egy villa.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-22 percre.
  6. Ha megsült, még forrón a vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk őket.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 65
össznézettség: 212 345
elküldve: 27
receptkönyvben: 365
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lekváros kifli, diós hókifli, eperlekváros hókifli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

révészági
révészági Sun, 2017-12-17 11:15

sziasztok! nem hiányzik a receptből sütőpor, vagy valami ami megemeli a tésztát?

szregike
szregike Sat, 2019-03-23 20:24

Szia! Nem, nekem így is kétszeresére keltek.
Viszont kézzel nyomkodtam össze villa helyett, alaposan, de szétnyíltak sütés közben. Ezért a következő adagot a csipkedés után kicsit megsodortam, hogy alulra kerüljön az illesztés, és aztán formáztam kiflire. Ez bevált, szépek is és egyben is maradtak. Próbáltam feltekerni is kiflire, de az is nyílt, kevésbé volt mutatós és több időbe tellett. A hozzávalók arányait tekintve a recept tökéletes, első hókiflim, isteni és nálam ez lesz A Hókifli. :) És még gyorsan is elkészül, dupla adaggal kezdtem, persze. Köszi

kovacsnekatica
kovacsnekatica Mon, 2015-12-21 15:05

Bele is lehet keverni kevés lekvárt a dióba...látod? De a fenti receptben Kif Lee nem erre gondolt. Sok sikert hozzá!!

kat52
kat52 Mon, 2015-12-21 12:40

A lekvárt összekeverjük a dióval,és úgy töltjük meg?

kovacsnekatica
kovacsnekatica Mon, 2015-12-21 15:02

Nem. Kb. a fele lesz lekváros. Mivel kezdő lehetsz, mondom: vegyél sütésállót, kiskanálnyit tegyél a nyers tészta egyik felére, és csináld tovább a leírtak szerint. A többinek dió a tölteléke: a diót kevés forró tejjel szoktam leönteni, hozzáadom a cukrot, reszelt citromhéjat, és ebből teszek a nyers tésztára egy kiskanálnyit.

kovacsnekatica
kovacsnekatica Mon, 2015-12-21 15:06

Látod, bele is lehet tenni valamennyi lekvárt, de a receptben nem erről volt szó - Kif Lee szerint.

hanyat
hanyat / hanyat Tue, 2014-12-23 19:25

Remek lett! Köszi a receptet! Egyszerű, nem lehet elrontani, és nem utolsó sorban olcsó. Én diópótlóval csináltam amit elkevertem lekvárral. :) Boldog Karácsonyt! :)

459
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 1 dl
dió 10 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
eperlekvár 5 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 1 db