Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-lekváros kis kalácsok

Diós-lekváros kis kalácsok
Diós-lekváros kis kalácsok
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pihe-puha tészta az édes-mézes töltelékkel kiváló ünnepi alkalmakra is. 

hozzávalók / 8 adag

tészta

töltelék

kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A liszthez adjuk a száraz hozzávalókat, elkeverjük, majd a tojást, vajat, zsírt és a csipet cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, míg a kezünktől el nem válik (nem pihentetjük).
  2. Lisztezett sodródeszkára tesszük, és 2 részre osztjuk. A tésztákat kisodorjuk 1cm vastagságúra, és négyzetekre vágjuk.
  3. Mindegyiket megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, tepsibe rakjuk (nekem 3 tepsi jött ki belőle), megkenjük a tojással a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.

töltelék

  1. A ledarált dióhoz adjuk a mézet, vaníliás cukrokat, citromlevét, citromhéjat, és leforrázzuk a tejjel. Jól elkeverjük.
  2. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lekvárt. Kenhető állagúnak kell lennie.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 569
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes ízes bukta, diós ízes bukta, lekváros mézes diós bukta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

923
finomliszt 70 dkg
sertészsír 10 dkg
vaj 10 dkg
tej 1.5 dl
friss élesztő 2 dkg
porcukor 5 dkg
1 csipet
tojássárgája 2 db
tojás 2 db
dió 25 dkg
tej 1.5 dl
méz 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 20 dkg
tojásfehérje 2 db