Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-lekváros kosárka

Diós-lekváros kosárka
Diós-lekváros kosárka
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mutatós és egyszerű desszert.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, szaggatjuk (Én közepes nagyságú poharat használok a szaggatáshoz)
  3. A töltelék elkészítéséhez szükséges tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáöntjük a porcukrot, illetve a darált diót.
  4. Minden egyes kosárkaformába (melyeket kedvező áron be lehet szerezni) lazán belehelyezzük a kiszaggatott tésztákat, erre egy kiskanál baracklekvárt teszünk.
  5. Majd a tetejére egy-két púpozott kiskanál dióstölteléket kanalazunk.
  6. A kosárkákat egy szem meggyel díszítjük.
  7. A kosárkaformákat nem feltétlenül szükséges kivajazni és kilisztezni)
  8. Kisütjük, majd porcukorral hintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 698
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kitti

Mióta szakács: 2012.02.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós kosárka, meggyes kosárka, lekváros kosárka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Tue, 2012-02-21 08:53

Kedves Kitti! Gondolom nem 20 C,fokon sutotted ezt a sutit, de az az erzesem meg 120 fokon sem.Kerlek modositsad a sutes fokjat.Mondjuk en is szivesen megsutnem de jo lenne beirni hogy mivel szaggatod ki, es valojaban hogyan is csinalod a kosarat.Nem akarlak kritizalni de ide kezdok is jonnek es bizony igy nem igen tudjak elkesziteni az egyebbkent finom kis sutiket.Bocsi hogy belekotyogtam, de valojaban engem is erdekelne.Udv.

kitti93
Kitti / kitti93 Tue, 2012-02-21 16:48

Kedves torpi!
A hőfokot nem én állítottam be, hanem bizonyára a szerkesztők! Nekem otthon normál gáztűzhelyem van, amelyen sajnos nincs hőfokszabályzó.
A tésztákat közepes nagyságú pohárral szaggattam ki, és nagyon jó áron be lehet szerezni tipikus kosárkaformákat. A linket itt találod : http://www.google.hu/imgres?q=kos%C3%A1rkaforma&um=1&hl=hu&sa=N&biw=1280...
A kiszaggatott tésztákat lágyan belenyomkodjuk, majd teszünk bele kb. 1 kiskanál lekvárt és 2 kiskanál diós tölteléket ( a kosárkaformákat nem kell kivajazni és lisztezni sem szükséges) aranybarnára sütjük.
Egyáltalán nem haragszom a kritizálásért, a családi receptkönyvben így volt leírva a kosárka receptje, és a hozzászólások azért vannak, hogy az érthetetlen részekre felvilágosítást adjunk! ;)
Örülök, hogy írtál, ha valami még nem világos nyugodtan írj, a receptben a hiányosságot pedig pótolom!

756
finomliszt 40 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
szalalkáli 10 g
tojássárgája 4 db
tejföl 3 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
dió 20 dkg
lekvár/ dzsem 2 ek
meggy 20 dkg