Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-lekváros napraforgó

Diós-lekváros napraforgó
Diós-lekváros napraforgó
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen töltelékkel el lehet készíteni! Kiadós és laktató! 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, kettéválasztjuk.
  3. Az első cipóból egy kört készítünk, amelyre rákerül először a lekvár, majd a porcukros darált dió (a töltelékhez azért nem írtam, miből mennyi kell, mert mindenkinek saját szájíze, mennyire szeretné édesen elkészíteni).
  4. Ezután a 2. cipót is akkorára nyújtjuk, mint az előző, és a töltelékre helyezzük. 
  5. Ha ez kész, a közepébe pohárral mélyedést készítünk, a kört pedig cikkekre vágjuk. 
  6. Ezután minden cikket 2 x-3 x megcsavarunk, és tojással megkenjük. Célszerű az egész műveletet már az elején sütőpapíron kezdeni. 
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, ahol 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 054
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZsuZsiii369

Mióta szakács: 2013.08.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt napraforgó, diós napraforgó, diós-lekváros töltött kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

988
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 3 dl
porcukor 3 ek
élesztő 2 dkg
joghurt 150 g
1 teáskanál
víz 1.8 dl
lekvár/ dzsem 5 ek
dió 20 dkg