Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-lekváros töltött kosárka

Diós-lekváros töltött kosárka
Diós-lekváros töltött kosárka
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítem, mert nagyon finom és sokáig puha marad!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

  • 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Puha vajból vagy sütőmargarinból, lisztből, porcukorból, sütőporból és a tojássárgákból tésztát gyúrunk. 2-3 órát pihentetjük a hűtőben, átgyúrjuk és vékonyra, 2-3 mm-re kinyújtjuk.
  2. A formáknál nagyobb átmérőjűre szaggatjuk és az olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal kikent formákba nyomkodjuk. Ha kész, mindegyikbe teszünk egy kis kanál házi baracklekvárt, aztán mindegyiket megtöltjük 1 evőkanál dióhabbal, illetve annyival, hogy a formát teljesen kitöltse.
  3. A dióhabhoz felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, majd tovább verve hozzászitáljuk a porcukrot és végül belekeverjük a darált diót.
  4. Sütőben megsülnek. Nem kell a tésztát elősütni, anélkül is teljesen átsül a töltelékkel együtt. (Akinek - mint nekem - nincs ez a hagyományos formája, és pl muffin sütőben, vagy mini tortaformában csinálja, annak én egy kicsit laposabb kivitelű, 8 cm átmérőjű tortácska formákat ajánlok. Mindegyikbe fél ek lekvárt, 2 ek dióhabot teszek és 180 fokon 15-18 perc kell nekik a sütőben.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kosárka diótöltelékkel, mákos kosárka, lekváros-diós kosárka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kkenyu
kkenyu Mon, 2017-12-18 14:57

Kedves Tami!
A tésztába mennyi porcukor kell? Mert a hozzávalóknál nem szerepel az elkészítésnél pedig már azt írod, hogy porcukor is kell a tésztába.

Heimné Germán Szilvia
Heimné Germán Szilvia Tue, 2012-11-20 16:32

Elkészítettem.
Kosárka formában sütöttem a hab negyede megmaradt pedig a tészta tényleg vékony lett.60 db lett belőle.Finom lett.
Köszönöm a receptet.

1290
finomliszt 50 dkg
vaj 37 dkg
tojássárgája 6 db
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 12 db
porcukor 50 dkg
mák 50 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
vaj 5 dkg