Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós linzer a konyha világától

Diós linzer a konyha világától
Diós linzer a konyha világától
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, az ünnepek előtt jóval, zárt dobozban sokáig eltartható, ha eldugjuk, csak találjuk is meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót összeforgatjuk a liszttel, cukorral, hozzákeverjük a citrom héjat, belemorzsoljuk a vajat, tojással összeállítjuk a tésztát.
  2. Éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, tetszőleges kiszúróval kiszúrjuk. A közepéből is lehet mintát kivágni, és akkor lekvárral tölthető.
  4. Sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatva. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 183
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzer, diós linzer, karácsonyi lekváros linzer

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Konyhavilág
A konyha világa / Konyhavilág Tue, 2016-09-20 12:07

Kedves loukoumades! Az hogy hány darab linzer lesz ebből az adagból az attól függ mekkora kiszúróval készül, és a lehulló darabok visszadolgozásra kerülnek-e. A "normál méret a 3 cm -es és a 6 cm-es kiszúró is. Ez 5 cm-es formával készült.
A linzereknél 30 dkg liszt mennyiséggel úgy kell kalkulálni hogy KB 2,5 gáztepsinyi darab készül az a adagból.

833
dió 8 dkg
tönkölybúza liszt 22 dkg
cukor 12 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 13 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 10 ek