Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós linzer másként

Diós linzer másként
Diós linzer másként
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami gyorsat szeretnénk elkészíteni, de azért finom is legyen, akkor ez a recept tökéletes. Ezt a receptet egyik nagynénikémtől kapta az édesanyukám, most pedig én készítem a családomnak. Én most megszórtam darált dióval.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk a tésztát.
  3. A nagyobb részt kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük, megkenjük vastagon lekvárral. Tetejére darált diót szórunk.
  4. A tészta másik feléből berácsozzuk. (A maradék tésztát nyújtsuk ki, majd vágjuk csíkokra, és hengergessük meg őket, hogy hosszúkás "kukacokat" kapjunk. Majd ezeket helyezzük átlósan, rács formában a sütemény tetejére.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 30x23 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 284
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos linzer, rácsos diós linzer, rácsos diós süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kispgabi
kispgabi Mon, 2016-02-15 23:20

Megsütöttem, isteni finom!
Ez a recept tényleg egyszerű, gyorsan kész, (csak összehasonlítás képpen: gondoltam, szotyit pirítok, míg a tésztát összeállítom, és a tészta lett kész előbb!), A tésztával könnyű dolgozni, és nagyon-nagyon finom. Én saját készítésű vörösboros meggyzselét kentem rá, és a tésztába is, meg a dióhoz is reszeltem citromhéjat. Nagy önuralom kellett, hogy abba tudjam hagyni az evését! :))))
Köszönöm a receptet helena26! Gabi

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2016-02-17 15:36

Kedves Gabi!
Örülök a visszajelzésednek! A vörösbörös meggyzselé ötletét pedig kipróbálom én is!
Kívánok további jó sütés-főzést!
Üdvözlettel,Helena

1138
finomliszt 50 dkg
cukor 25 dkg
tojás 1 db
vaj 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tejföl 2 ek
ribizlidzsem 400 g
dió 15 dkg