Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós linzer Nikóka konyhájából

Diós linzer Nikóka konyhájából
Diós linzer Nikóka konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még tavaly készítettem először, a változatosság kedvéért, mert sokszor készítem el a sima linzert. Ez kicsit más, és nagyon finom.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Hozzávalók még

ajánlat

Ha nem töltjük össze, úgy is nagyon finom, és még megspriccelhetjük olvasztott csokival is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához mindent gyorsan összegyúrunk.
  2. Kinyújtjuk, és tetszés szerinti formákat szúrunk ki.
  3. A tésztadarabok felét megkenjük tojással, és belefordítjuk dióba.
  4. Így sütjük meg, tepsinként 5-7 perc alatt.
  5. Ha kihűltek, kettőt-kettőt összetöltünk lekvárral. A diósak kerülnek felülre.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 592
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

linzer, lekváros linzer, lekvárral töltött diós linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

577
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 13 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csipet
lekvár/ dzsem 30 dkg
tojás 1 db
dió 10 dkg