Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós linzerkifli

Diós linzerkifli
Diós linzerkifli
27 perc / előkészület: 20 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom aprósütemény teához, kávéhoz vagy csak úgy nassolgatni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeforgatjuk liszttel a porcukrot, diót és egy csipet sót, majd összemorzsoljuk a vajjal, végül hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Ezután folpackba csomagolva kb. egy órára hidegre tesszük.
  2. A hűtőből kivéve lisztezett felületen sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket, és formázzuk kiflikké.
  3. Én most kifli formázó sablont használtam a készítéséhez. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokon megsütjük őket, kb. 7-8 perc alatt. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor kiszáradnak, nem kell, hogy színt kapjon!
  4. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan megfogatjuk a vaníliás porcukorban. Ha nem sütjük túl, nagyon finom puha, omlós állagú aprósüteményt kapunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 869
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli, hókifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1061
finomliszt 30 dkg
vaj 22 dkg
porcukor 10 dkg
dió 10 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 10 dkg
1 csipet