Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mágnás sütemény (Mágnás diós pite 2.)

Diós-mágnás sütemény (Mágnás diós pite 2.)
Diós-mágnás sütemény (Mágnás diós pite 2.)
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet, kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele. A legfinomabb házi sárgabarack lekvárral.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Tipp:
Zsírral is készíthetjük a tésztát, attól omlósabb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és lágy tésztát gyúrunk. Ha túl keményre sikerült, tejföl vagy tej hozzáadásával lágyíthatunk rajta.
  2. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, áttesszük egy kikent tepsibe.
  3. A tölteléket elkészítjük: összekeverjük a cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot és darált diót.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd lapát segítségével óvatosan hozzáforgatjuk a töltelékhez.
  5. A tésztát vékony rétegben megkenjük házi sárgabarack lekvárral, majd a diós masszát elegyengetjük a tetején.
  6. Előmelegített sütőben (kb 180 fokon) 25-30 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 86 572
elküldve: 26
receptkönyvben: 786
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mágnás-diós sütemény, mágnás-diós pite, diós-lekváros süti

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Sat, 2015-03-21 11:39

Túl a második sütésen, bátran merem javasolni: 20 x 25 centisnél nagyobb tepsiben kell sütni! (szerintem olyan 25 x 35 centisben) Mert különben a tésztája nagyon vastag lesz, pláne a töltelékhez képest! Utóbbit felturbóztam gyakorlatilag dupla mennyiségre, de még így is lapos lett a tésztához képest, tehát lehet akár triplázni is. Első alkalommal fele zsír-fele vaj képezte a tésztában a zsiradékot, most viszont margarinnal csináltam, szerintem így volt jobb ízű (lehet, ha csak zsírral készül, az lesz az igazi!)
Nekem nem lett olyan gyönyörű, mint a képen, rücskös lett a teteje és ezért vágni sem tudtam ily szépségesen. a 20 x 25-ös tepsit véve alapul 6 x 4 kockára tudtam vágni. Legközelebb nagyobb tepsiben, tripla feltéttel készítem :-)

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-03-26 15:06

Nagyon sok receptnél zsebkendőnyi méretű tepsi van megadva (20x20-25 cm). Valószínűleg ez is akkorában sült. Jó, hogy a hsz-ekből legalább kiderül, hogy valami nem stimmel a mennyiségekkel, ha már a recept szerzője lusta kiírni a tepsi méretét, és még arra sem veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon a hozzá intézett kérdésekre...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-17 17:07

Nice post. Thanks for sharing useful information.

Puncsfagyi
Puncsfagyi Sat, 2010-11-13 14:19

Sziasztok!Jó a reci!Én ma készítettem el ezt a sütit,tényleg finom és egyszerű!A tésztám 1cm lett,én mondjuk 3tojással csináltam,és 20dkg dióval,mert énis keveseltem ezt a töltelék mennyiséget,kikevertem robotgéppel,utánna rá a kemény habot beleforgattam,és egy kenhető állagot kaptam.. Én még melegen,porcukrot is szórtam rá:-D (légkeveréssel20percig sütöttem)Próbáljátok ki bátran!Jó sütést mindenkinek!!

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Wed, 2010-09-01 10:50

Kedves Oli! Te mekkora tepsibe készítetted, hogy az arány ilyen lett? Gondolom dupla adag a tölteléked?! Vagy nem ??:o)

hapici
hapici / hapici Tue, 2010-07-27 16:22

Nagyon finom lett, más is elkérte a receptet, :) de én dupla mennyiségű tölteléket csináltam hozzá, és akkor már valóban így nézett ki.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-20 00:07

Én megcsináltam, finom, de egyáltalán nem így néz ki, mint a képen. Már eleve gondoltam, hogy 10 deka dióból meg 2 tojásból nem lehet olyan vastag réteg mint 30 deka lisztből és 20 deka margarinból, de a végeredmény kb. 2-3 mm dióréteg a majdnem 7-8 mm-es tésztán. Biztos ez a jó kép a recepthez?
Egyébként tényleg finom, csak nekem egy kicsit édes.
Meg nagyon nehéz volt a 2 tojássárgáját kikeverni olyan sok cukorral, teljesen kemény lett, a diót már nem is tudtam beletenni, külön kevertem a habhoz.

Oli
Oli / Oli Wed, 2009-12-23 15:54

A dió mennyiségét cselesen elrejtettem a Töltelék címszó alatt ;-)) (10 dkg kell bele)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-19 00:47

csak a dio maradt ki a hozzavalok kozul :) mennyi kell bele?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-16 23:49

Hmm, ez biztos nagyon finom, imádom a diót és a sárgabarack lekvárt =)

Oli
Oli / Oli Tue, 2009-08-18 22:27

Szia Sylvie, remélem, kipróbálod majd egyszer! Nagyon egyszerű az elkészítése, nem lehet melléfogni. Üdv, Oli

782
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 ek
tejföl 2 ek
sütőpor 1 csomag
cukor 15 dkg
tojás 2 db
dió 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 5 ek