Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mákos aranygaluska rózsák

Diós-mákos aranygaluska rózsák
Diós-mákos aranygaluska rózsák
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit akartam újítani az aranygaluskán. Elég sűrű krém kell hozzá, én a tetejére tettem csak belőle.

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek lágy vaj
  • kb 2 dl tej
  • nagy muffin papírok
  • 2 ek cukor

Továbbá a mázhoz:

  • cukrozott dió
  • cukrozott mák
  • olaj

A sodóhoz:

  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek liszt
  • 2 ek cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük az élesztővel és 1 kk cukorral. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A liszttel elkeverjük a tojást, a vajat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a langyos tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük. 
  4. Majd lisztezett deszkán vastagra kinyújtjuk, nagyobb gömböket formálunk a fele masszából, megmártjuk az olajban, utána fele-fele arányban dióban és mákban megforgatjuk a tésztát.
  5. Kivajazott muffin formákba rakjuk.
  6. A másik fele tésztából pici gömböket formázunk, előbb olajba, majd dióban és mákban meghempergetjük.
  7. A kis gömböket rózsa formában próbáljuk -az előzőleg muffin papírba rakott- tésztára tenni.
  8. A közepében próbáljunk az ujjunkkal egy lyukat nyomni, később ide jön a krém.
  9. Előmelegített sütőben kisütjük.
  10. A sodóhoz a tejet felforraljuk.
  11. Kevés tejben elkeverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot csomómentesre, és a felforrt tejhez adjuk, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
  12. A kihűlt rózsákat megtöltjük a langyos krémmel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 538
elküldve: 3
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aranygaluska muffin formában sütve, aranygaluska-muffin sodóval töltve, aranygaluska muffinok sodóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!