Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós, mákos, baracklekváros rakott palacsinta

Diós, mákos, baracklekváros rakott palacsinta
Diós, mákos, baracklekváros rakott palacsinta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom imádja a palacsintát, jöhet minden mennyiségben, édesen/sósan. Férjem szüleinek látogatásakor nem volt túl sok időm süteményt gyártani, ezért kicsit feldobtam az egyszerű palacsintát, és egy tortát készítettem belőle. Mutatós, laktató, gyors és nagyon finom. :)

A töltelékek és a díszítés természetesen sokféleképpen variálhatóak, csak a képzelet és ízlés szab határt.

hozzávalók / 6 adag

Palacsintákhoz

Töltelékek

Csokimáz, díszítés

  • 20 dkg csokoládé (tortabevonó, olvasztott csokoládé, csokoládépuding)
Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinták kisütése

  1. Az alapanyagokat robotgéppel összedolgozzuk. Akkor jó, ha nem folyik, de nem is ragad, hanem lassan, picit nyúlósan csurog le a keverőről. Ha túl híg, lisztet, ha túl ragadós, tejet vagy szénsavas vizet kell még tenni hozzá. Ez azért fontos, mert a liszt és tojás minősége más mennyiségeket kívánhat, mint amit leírtam.
  2. Rengeteg féle palacsinta alaprecept létezik, nekem ez vált be a legjobban, mert nem ragad és így szép kerek (egész, nem szakadt vagy lyukas) palacsinták lesznek.
  3. A szokásos módon kisütjük a palacsintákat. Fontos, hogy a palacsinták közel azonos méretűek legyenek. A torta elkészítéséhez közel 20 darab, közepesen vékony palacsintára lesz szükség.

Rétegezés, összeállítás

  1. A mákhoz és dióhoz ízlés szerint keverjünk porcukrot. Ha bolti, akkor csomagoláson rajta van, hogy van-e benne cukor vagy nincs. Ha magunk daráljuk, akkor finom ízt ad, ha egy kicsit cukrozzuk.
  2. A kisült palacsintákat egy nagy, lapos tányéron egymásra rétegezzük, még melegen megkenjük a töltelékekkel. Mák-dió-lekvár-mák-dió-lekvár-mák.... és így tovább. (Ízlés szerint variálható.)
  3. A töltelékek mennyisége nem mérvadó, annyit tegyünk bele, amennyit szeretnénk. :)
  4. A legutolsó palacsintát már ne kenjük meg.

Díszítés

  1. Tortabevonó csokoládét olvasszunk fel vízgőz fölött. Ízlés szerint lehet cukrozni, margarint tenni hozzá, de vannak kész, erre a célra gyártott, bevonó csokoládék. :) A tetejére dekorcukrot szórtam. (Rengeteg féle kapható belőle.)
  2. Várjuk meg, míg a csoki kihűl, megkeményedik. Jó étvágyat! :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 953
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaBoszi

Mióta szakács: 2014.12.08.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsintatorony, rakott palacsinta, rakott, édesség, palacsintatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

986
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
tej 5 dl
ásványvíz 2 dl
vaníliás cukor 20 g
napraforgó olaj 0.5 dl
mák 10 dkg
dió 10 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
porcukor 10 dkg
csokoládé 20 dkg