Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mákos guba szikkadt kalácsból

Diós-mákos guba szikkadt kalácsból
Diós-mákos guba szikkadt kalácsból
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért 185 g a kalács, mert csak ennyi maradt, ehhez számítottam a hozzávalókat. Siettem beküldeni, amíg még van kalács, de felhasználhatjuk a maradék bejglit is. Nálunk ilyen nem maradt. Aki édesebben szereti, adhat még hozzá cukrot, ez így mérsékelten édes. Tálaláskor adhatunk hozzá meggykocsonyát.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsot felvágjuk apró kockára, ha nem elég száraz, még szárítjuk egy keveset.
  2. A tojások sárgáját habosra kavarjuk 2 ek cukorral, 3 dl tejjel elkavarjuk, ráöntjük a kalácsra, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát, és összeforgatjuk.
  3. A maradék tejet felforraljuk, és leforrázzuk a diót meg a mákot.
  4. A kalácsmasszát kétfelé osztjuk, egyik feléhez a mákot, a másikhoz a diót adjuk.
  5. A maradék cukorral a tojások fehérjéből kemény habot verünk, felét a diós, másik felét a mákos kalácshoz adjuk.
  6. Vajjal kikent formában elsimítjuk a mákos egyveleget, rászórjuk a meggyet, erre tesszük a diós keveréket (nálam 16 cm átmérőjű kuglófforma).
  7. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük 15 perc után mérsékeljük a lángot. Ha megsült, porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 16 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 775
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-diós guba, mákos-diós guba kalácsból, maradék kalácsból készített diós-mákos guba

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-04 10:34

Nagyon szépen köszönöm, csodálatos és finomságos látvány, ki szeretném majd mielőbb próbálni.:-O
BUÉK!
Éva-Anyóca

705
kalács 18.5 dkg
tojás 4 db
cukor 4 ek
tej 4 dl
mák 60 g
dió 60 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
meggy 10 dkg
vanília 1 db
porcukor 1 ek