Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mákos kifli Muci konyhájából

Diós-mákos kifli Muci konyhájából
Diós-mákos kifli Muci konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megörültem, amikor megtaláltam anyukám megsárgult receptjét, ami azért is megtetszett, mert a tésztát előző nap kell összeállítani, sőt a tölteléket is el lehet előre készíteni. Ez nagy előny, ha például vendéget várunk.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizet, az ecetet, a csipet sót és alaposan összegyúrjuk.
  3. A tésztát előző este gyúrjuk, egy tállal, vagy frissentartó fóliával letakarjuk és reggelig a hűtőben pihentetjük.
  4. A diót és a mákot ledaráljuk.
  5. A dió és máktölteléknek valókat külön- külön összekeverjük, és lassú tűzön, időnként kevergetve kb 20-20 perc alatt megfőzzük.
  6. A tésztát kétfelé vesszük, először az egyik adagot kinyújtjuk kb 3 mm vastagra, és 7x9 cm-es téglalapokra vágjuk.
  7. A lapok keskenyebb részének alsó harmadára egy jó teáskanálnyi tölteléket halmozunk, felgöngyöljük és kiflit formálunk belőle. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával. Összesen két tepsire való kb 40 db kiflink lesz (20 db mákos és 20 db diós).
  8. A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjük.
  9. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 32x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 165
elküldve: 4
receptkönyvben: 112
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Anyukám diós-mákos kiflije, diós kifli, mákos kifli, édes kiflik

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saxo
saxo Sat, 2012-04-07 15:14

Megmondom őszintén, nem sok reményt fűztem ehhez a recepthez, miután tegnap este összeállítottam. Nem olyan volt az állaga, mint egy nyújtani való tésztának. Most, hogy már kész, biztos vagyok benn, fogom még használni ezt a receptet. :-)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-04-04 08:09

Kedves Muci, szépek a kiflik, előnye, hogy nem kell élesztő hozzá. Nekem is vannak hasonló receptjeim. Áldott Húsvétot kivánok. Piroska

1059
margarin 38 dkg
finomliszt 45 dkg
tojás 2 db
víz 7 ek
ecet 1 ek
1 csipet
dió 20 dkg
cukor 16 dkg
tej 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
mák 20 dkg
cukor 16 dkg
tej 2 dl
citromhéj 1 kk
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db