Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós és mákos kiflik

Diós és mákos kiflik
Diós és mákos kiflik
120 perc / előkészület: 90 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisebbik fiam névnapjára készültek a kiflik. Mivel nem egy városban élünk, távmegoldást kellett kitalálni a köszöntésekre: egy kis dobozba készítek finomságokat és postai úton juttatom el hozzá. Túlélték a kilflik az utat, és nagyon ízlettek a fiamnak.
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben megfuttatjuk.
  2. A lisztet a csipet sóval elkeverjük, a margarinnal és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját, jól összegyúrjuk. 
  3. A töltelékeket külön-külön elkészítjük: a diót a cukorral a tejben kis lángon megfőzzük, közben kavargatjuk, nehogy odaégjen. Citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük. A mákot hasonló módo megfőzzük.
  4. A tésztából rudat formálunk és 20 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabokat gombócokká gömbölygetjük, majd egyenként ovális alakúra nyújtjuk.
  5. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepükre, előbb a felső, majd az alsó felét szorosan ráhajtjuk és kifli alakúra formázzuk.
  6. A tetejüket megkenjük tojással és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 076
elküldve: 1
receptkönyvben: 505
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kiflik dióval és mákkal, dióval és mákkal töltött kiflik

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-03-15 12:23

Szia " anytha " !
Sajnos nem tudok ez ügyben tanácsot adni, mert az ilyen jellegű süteményekhez nem szoktam teljeskiörlésű lisztet használni.
Üdv.: Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 14:55

Szia! Teljes kiôrlésu lisztbôl is csinálhatom szerinted? Kell változtatnom az arányokon? :-*

1042
finomliszt 25 dkg
margarin 10 dkg
vaj 5 dkg
friss élesztő 1 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1.5 ek
tojássárgája 1 db
1 csipet
dió 10 dkg
cukor 8 dkg
tej 1 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 0.5 csomag
mák 10 dkg
cukor 8 dkg
tej 1 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 0.5 csomag
tojás 1 db