Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mákos rudacskák

Diós-mákos rudacskák
Diós-mákos rudacskák
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, porhanyós, omlós tésztájú aprósütemény, jól záródó dobozban napokig eláll.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Alaposan kikeverjük a vajat, cukrot és a citromhéjat, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beledolgozzuk a sóval elkevert lisztet, folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük addig, amíg a tészta egybe áll, kezelhető lesz.
  2. A pihentetett tésztát kettéosztjuk, majd lisztezett felületen átgyúrjuk, és 40x28 centiméteres lappá nyújtjuk, ezután 8 cm-es csíkokra vágjuk fel.
  3. A diós tölteléket 5 felé osztjuk, rudakká sodorjuk, majd a tésztacsíkok egyik felére helyezzük úgy, hogy egy kis rész maradjon szabadon rajta, ezután ráhajtjuk először a kisebb tészta részt, majd a nagyobbik oldalt is ráhajtjuk, átgörgetjük, és kb 3 cm-es darabokra vágjuk. A kést előtte lisztbe mártjuk, hogy ne ragadjon hozzá a töltelék.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, világos rózsaszínűre sütjük. A sütőből kivéve, vaníliás porcukorba hempergetjük.
  5. A másik adag tésztával és a töltelékkel ugyanígy járunk el.

Diós töltelék

  1. A tejet felforrósítjuk a cukorral, mézzel, citromhéjjal és a feldarabolt mazsolával, majd a tűzről levéve belekeverjük a darált diót, és hűlni hagyjuk. Ha túl lágy lenne a kihűlt töltelék, kevés piskótamorzsát adunk hozzá.

Mákos töltelék

  1. Ugyanúgy járunk el, mint a diósnál!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 724
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-mákos aprósütemény, diós-mákos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2219
finomliszt 60 dkg
vaj 40 dkg
porcukor 16 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
dió 15 dkg
cukor 3 dkg
mazsola 6 dkg
méz 2 ek
tej 0.75 dl
citromhéj 1 citromból nyert
mák 15 dkg
cukor 3 dkg
vörösáfonya 6 dkg
méz 2 ek
tej 0.75 dl
narancshéj 1 narancsból nyert