Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mandulakrémes csokikorongok

Diós-mandulakrémes csokikorongok
Diós-mandulakrémes csokikorongok
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi családi recept, amely egy megsárgult lapon került elő a húsvét előtti rendezgetéskor. Nem tudom miért nevezik ezt a süteményt Sarah Bernhardt-nak, de az tény, hogy nagyon finom és persze mutatós. Ebből az adagból kb. 44 sütemény lesz.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, vajat, cukrot, és a diót munkalapon sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percig hidegre tesszük.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kb. 5 cm-es átmérőjű korongokat szúrunk ki.
  3. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  5. A krémhez a vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzákeverjük a kakaót, tojássárgáját és a mandulaaromát. 2-2-t korongot összeragasztunk a krémmel.
  6. A glazúrhoz a cukort a tejjel és a kakaóval sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a vajat.
  7. Az aprósütemények felső felét belemártogatjuk a glazúrba, majd az oldalát darált dióba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 282
elküldve: 8
receptkönyvben: 185
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1943 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis aprósütemény, mandulás-csokis korongok, aprósütemény csokisan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lila szakács
lila szakács / lila szakács Tue, 2012-06-05 15:51

első kérdés:jó,ha pogácsaszaggatóval szaggatom ki a korongokat?
második kérdés:a glazúrozást meg kell csinálni,vagy el lehet hagyni?
egyébként azért kérdezem,mert nagyon tetszik a sütid,és van felesleges mandulaaromám.meg azért,mert az egyik kedvencem a marcipános süti,és egy jó receptet sem találtam EDDIG ezzel kapcsolatba.
Lilla

glaser
Glaser / glaser Tue, 2012-06-05 16:58

Kedves Lilla! Nyugodtan szaggathatod pogacsaszaggatoval, vagy akar egy egyszerü poharral. A glazurozast elhagyhatod, maskent fog kinezni a süte, de az ize ugyanolyan finom lesz. Üdv: Maria

1457
margarin 250 g
cukor 125 g
dió 125 g
finomliszt 370 g
vaj 300 g
porcukor 200 g
tojássárgája 1 db
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
mandulaaroma 3 csepp
cukor 150 g
tej 6 ek
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
vaj 45 g
dió 5 dkg