Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mandulás almatorta

Diós-mandulás almatorta
Diós-mandulás almatorta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom óta az egyik kedvenc téli sütim, ami egy svéd ismerősünktől kapott recept alapján készül. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba kb. 1 órára. A vajat kivesszük a hűtőből, hogy felpuhuljon.
  2. A vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a darált diót és a darált mandulát, a fahéjat és a citromhéjat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a vajas keverékbe forgatjuk.
  3. A meghámozott almákat felszeleteljük, és legyező alakban egy piteformába tesszük. Rákanalazzuk a rumos mazsolát, majd elosztjuk a tetején a masszát úgy, hogy mindenhol fedje. Megszórjuk mandulapehellyel, és 180 °C-on kb. 25 percig sütjük (amíg megpirul a teteje).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

608
alma 5 közepes db
mazsola 5 dkg
rum 3 ek
vaj 10 dkg
nádcukor 5 dkg
tojás 2 db
dió 5 dkg
mandula 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vanília kivonat 2 csepp
fahéj 1 kávéskanál
mandulapehely 2 ek