Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mandulás csokitorta

Diós-mandulás csokitorta
Diós-mandulás csokitorta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam az én receptes spirál füzetemben, és mivel még nem próbáltam, itt volt az ideje!:)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Felvert tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal és friss gyümölccsel tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a 6 db tojássárgáját egyenként.
  2. A darált diót és a darált mandulát összekeverjük a 2 tábla durvára tört étcsokoládéval.
  3. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A vajas keverékbe óvatosan forgatjuk bele a fehérjehabot és az olajos magvak keverékét.
  4. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral béleljük ki. Előmelegített sütőben készre sütjük, nekem kb. 40 percig sült.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 300
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis diótorta, mandulatorta, csokoládés diós torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

411
margarin 25 dkg
cukor 10 dkg
tojás 6 db
étcsokoládé 200 g
dió 10 dkg
mandula 10 dkg