Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mandulás mézes szelet

Diós-mandulás mézes szelet
Diós-mandulás mézes szelet
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig szoktam Mikulás alkalmából csomagot küldeni más városban élő felnőtt gyerekeimnek, akik nagyra értékelik, ha
a csoki mellé házi készítésű sütemény is kerül. Ez a mézes süti is többek között a csomag részét képezte.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Megjegyzés:
1 bögre = 3 dl

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt megolvasztjuk.
  2. A cukrot, mézet, olvasztott zsírt és a tojások sárgáját habosra kavarjuk.
  3. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a porrá tört szegfűszeggel, és a tejjel felváltva a tojásos-mézes keverékhez adagoljuk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan elvegyítjük a masszával.
  5. A dióbelet és a mandulát összedaraboljuk, és belekeverjük a tésztamasszába, egy keveset meghagyunk, amit majd a tetejére szórunk.
  6. Egy tepsit (kb. 28 x 38 cm-eset ) kikenünk margarinnal, beszórjuk egy kevés liszttel, és beleöntjük a tésztamasszát, a tetejét megszórjuk a maradék dióval, mandulával.
  7. Előmelegített sütőben, kb. 10 percig, 200 C°-on sütjük, majd 180 C °-ra mérsékeljük a hőfokot, és további 10-15 perc alatt készre sütjük a süteményt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.


  • elkészítettem: 33 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 805
elküldve: 3
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kevert mézes sütemény, mézes szelet, öntött mézes, bögrés mézes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sizsofi
sizsofi Fri, 2011-10-14 13:13

Megsült!
Mondjuk, őzgerincben két óra alatt!!:(
De nagyon finom lett, ez kárpótolt a vesződségekért.
Én tettem bele citromhéjat és kandírozott gyömbért is, de legközelebb még kandírozott sárgarépakockákat is fogok beletenni. Amúgy isteni finomság!!!

sizsofi
sizsofi Thu, 2011-10-13 21:06

Nem akar nekem megsülni, csak a teteje.
Mondjuk, én nem lapos, hanem őzgerinc formába öntöttem... ez lehet, hogy baj... most izgulok, hogy mi lesz véle...

Muci
Muci / Muci Sat, 2010-10-09 15:43

Kedves Nomi !
Szerintem más zsiradékot is használhatsz, csak egy picivel többet tegyél bele és természetesen olvasztva.Én még nem próbáltam, de nem fogja elrontani, talán nem lesz annyira puha.
Üdv. : Muci

onyxnomi
onyxnomi Sat, 2010-10-09 09:23

Szia! Érdeklődnék zsír helyett vajat/margarint/olajat lehet használni? Próbáltad már úgy?
Köszi, Nomi

660
cukor 1 bögre
méz 1.25 dl
tej 2.5 dl
tojás 3 db
mangalica zsír 10 ek
szódabikarbóna 1 tk
fahéj 2 tk
szegfűszeg 10 g
finomliszt 40 dkg
dió 5 dkg
mandula 5 dkg