Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mandulás ropogós cantuccini

Diós-mandulás ropogós cantuccini
Diós-mandulás ropogós cantuccini
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz nyelvtanulás hozta magával az olasz ízeket, köztük a kedvenc teasüteményemet, a cantuccinit. A fiúknak előszeretettel készítem a vasárnapi kávé mellé, a ropogós sütit a kávéba mártogatva fogyasztjuk. Szeretem, hogy az alaptészta kiegészítői variálhatóak, így gyakorlatilag mindig más íz lesz!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyasztható kávé, tea mellé, reggelire egy pohár tejjel, uzsonnára akár megkenve lekvárral, mogyoróvajjal..

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Késes darálón durvára őröljük együtt a diót a mandulával, majd hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keverékhez, ehhez adjuk a cukrokat is.
  2. A szárazanyagok közepébe ütjük a 2 tojást, az enyhén olvadt vajat, a tejfölt, az aromákat és a sót, majd elkezdjük sűrű masszává összedolgozni (fakanál vagy kanál segítségével). Ha túl sűrű a tészta, 1 dl tejjel lazíthatjuk.
  3. Az összeállt tésztához hozzákeverjük a durvára őrölt pisztáciát és a mazsolát.
  4. Egy sütőpapíros sütőlapra két henger formában egymás mellé halmozzuk a tésztát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük (félkész állapotig, amikor a külseje már szilárd, ropogós, a belseje még enyhén tészta állagú).
  5. A félkész rudakat felszeleteljük, az oldalukra fektetjük (itt már két sütőpapíros sütőlapnyi hely kell), és visszarakjuk 8-10 percre, hogy a szeletek egyesével is átsüljenek (én menet közben még meg is fordítottam egyszer).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 223
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cantuccini házilag, házi készítésű cantuccini, diós-mandulás biscotti, mazsolás-diós-mandulás szelet, diós-mandulás keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Giovanna
Giovanna / Giovanna Fri, 2013-05-17 05:58

Nagyon guszta, megvan az eheti vasárnapi süti:)) Tényleg csak sima olvasztott étcsokival kell összetapasztani? Földimogyoró helyett dió van mandula is jó bele?

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2013-05-17 06:47

Szia!
A storyban írtam is, h "Ez a keksz finom mandulával, dióval vagy akár a háromféle olajos mag kombinációjával is." :D
Igen, olvasztott csokival kell összeragasztani, amit érdemes hagyni kicsit hűlni, h lehessen dolgozni vele. :) Az eredeti recept szerint nem kell a tetejére csoki, de nekem ahhoz sok maradt, h elnyalogassam, díszítésre viszont pont elég volt :D A baci di dama-nak van sós verziója is, kíváncsi vagyok rá, egyszer azt is ki kell próbálnom :)
Üdv: Scarlett

819
rozsliszt 15 dkg
finomliszt 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
margarin 5 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
mandulaaroma 5 csepp
tejföl 75 g
1 csipet
tojás 2 db
dió 15 dkg
pisztácia 5 dkg