Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós márványsajtkrém

Diós márványsajtkrém
Diós márványsajtkrém
12 perc / előkészület: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Irtó gyorsan összerakható, ezért gyakran készül vacsorára, előételnek. Szépen tálalva vendégváró falat is lehet belőle.

A vajat és a tejfölt egy tömlős krémsajtra és egy kis pohár natúr joghurtra cserélve mártogatós lehet belőle, uborkához, répához, zellerszárhoz; családi pikniken úgy ropogtatja az aprónép, hogy öröm nézni.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A tálaláshoz

ajánlat

Száraz fehérborral ajánlom fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A márványsajtot lereszeljük, a megtisztított újhagyma fehér részét nagyon vékony karikákra vágjuk.
  2. A sajtot a puha vajjal, a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük.
  3. Beleforgatjuk a darált diót és a hagymakarikákat, néhány órára behűtjük.
  4. Krékerrel, barna kenyérrel szervírozzuk, diógerezdekkel díszítve.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 608
elküldve: 2
receptkönyvben: 178
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Anocska

Mióta szakács: 2010.10.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kéksajtos krém, márványsajtos kenegető, sajtkrém, márványsajtos mártogató

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-01-03 12:51

Kedves Anocska!

Az iWiW klubunkban ajánlottuk a különleges receptedet!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!

NoSalty.hu csapata

669
kéksajt 10 dkg
dió 5 dkg
újhagyma 2 közepes db
vaj 5 dkg
tejföl 1 dl
fehér bors 0.5 kk
porcukor 0.25 teáskanál
1 csipet
dió 5 dkg
kenyér 8 szelet